J.P. Morgan kinyilatkoztatta: a Bitcoin ETF-ek lesznek a „Szent Grál”

A J.P. Morgan is elismeri a Bitcoin-alapú ETF-ek (Exchange Traded Fund – Tőzsdén Kereskedett Alapok) fantasztikus lehetőségeit. Amikor az ügyfeleivel kommunikál az ilyen pénzügyi termék többszörös előnyeiről, a megabank a „Szent Grál” -ként emlegeti.

 

A Business Insider jelentése szerint 2018 február 9-én a JPMorgan tájékoztatta ügyfeleit a Bitcoin ETF-k előnyeiről, kiemelve a következőket:

  • Egyszerűbb hozzáférés: „A befektetőknek szükségük van pénztárcákra a  Bitcoinok kereskedéséhez, ami megnehezíti a hozzáférést. Az ETF-ekel gyakran kereskednek és könnyen hozzáférhetőek a befektetők bróker ügynökségi számláin keresztül.
  • Mozgásban lévő piac:” Az ETF-ekel aktívan kereskednek és teljesen átláthatóak.”
  • Magas biztonság:” Az ETF-eket közvetítői számlákon keresztül kereskedik, amelyeket a SIPC-en (Secutities Investor Protection Corporation – Befektető Védelmi Alap) keresztül biztosítják. A Bitcoin tőzsdéknek nincs ilyen biztosítéka, és csalásokkal és lopásokkal használják ki a befektetőket. „

A JPMorgan tisztviselői azt is kijelentették, hogy a Bitcoin ETF-ek

átalakítják majd az  egész crypto-piacot

ahogy az arany esetében is történt.

Cryptodeviza a porfolio diverzifikálás kulcsa

A J.P. Morgan „A cryptodevizák megfejtése: technológia, alkalmazások és kihívások” című, 2018 februári jelentéséből látszik, hogy a bank végre megértette, hogy a kriptográfiai piac mostanra nagyon kiforrott lett. Ez a jelentés a cryptodevizát mint a portfóliók diverzifikálásához szükséges eszközt említi.

Bár a Bitcoin határidős termékek még igen fiatalok, de már most, növelte az ilyen termékek legitimitását és hitelességét. A JPMorgan úgy véli, hogy a Bitcoin alapú határidős tőzsdei kereskedés korábbi engedélyezése segítheti a SEC mihamarabbi  jóváhagyását a Bitcoin ETF-k számára.

A Cboe Bitcoin határidős termékek bevezetésével 2017 decemberében a Bitcoin bekerült a pénzügyi világ fő sodrába, és ezért sokan gondolják, hogy ez jó kiinduló pontja lehet a Bitcoin ETF-k bevezetésének. Ennek eredményeként már most sok pénzügyi intézmény keresi a SEC jóváhagyását a Bitcoin ETF-k elindításához:

E cikk írásakor a teljes cryptodeviza piacán jelenlévő tőke meghaladja a 418 milliárd dollárt, ami több mint a JPMorgan Chase piaci kapitalizációja.

A cryptodeviza rajongók reménykednek abban, hogy amikor a bankok megértik a Bitcoin hihetetlen lehetőségeit, akkor nem fogják tovább tiltani hitelkártyáik használatát a cryptodeviza vásárlások esetén, és minden más, hasonlóan tisztességtelen gyakorlattal is felhagynak.

Ha a bankokat meg lehetne győzni arról, hogy felhagyjanak a cryptodevizák elleni hadjáratukkal, az segítene abban, hogy a SEC jóváhagyja a Bitcoin ETF-eket. Sok pénzügyi szakértő úgy véli,, ha a SEC engedélyezi a Bitcoin ETF-eket, , az intézményi befektetők beáramló tőkéje elképesztő magasságba repítheti a Bitcoin értékét.

forrás: bitcoinist

Érdekelhet még: