Ex J.P Morgan vezető szerint a Bitcon egy igazi Pénzügyi Forradalom

Danny Masters

Danny Masters, aki korábban a J.P. Morgan energiakereskedelmi tevékenységét irányította, tavaly megalapította a Global Advisort. A befektetési tanácsadó cég bitcoinba és más cryptodevizákba fektet be.

Masters szerint:

a bankokat nagyon el fogja páholni az új „valódi pénzügyi forradalom”, vagyis a cryptodevizák világa

Én már ki is dobtam a csekkfüzetemet

Mint egykori befektetési mágus sokat tud a spekulációkról, de most már  a cryptovilágra koncentrál.  Hamar felismerte, hogy a régi vs új csatája már elérte azt a bizonyos  átbillentési pontot.

A bankok 30 éve ülnek a babérjaikon. Kidobtam a csekkfüzetemet, ami pontosan ugyanúgy néz ki, mint 1985-ben

– mondja Masters.

A bankok minden téren elbuktak az innovációban, és most megfizetik ennek az árát.

 A háború már elkezdődött

Az egykori J.P. Morgan vezető szerint, ha nem látod a csatateret, akkor még nem figyeled az eseményeket elég közelről:

Lövész árok fekszik az un. analóg és a digitális pénzügyi szolgáltatók között.[…] Az analóg cégek ki is maradnak ebből a csatából. Még az olyan a kiemelkedő szerepű cryptodevizákhoz sem akarnak hozzányúlni mint a bitcoin, vagy az ethereum. Az egész cryptovilággal szemben gyanakvóak.[…] Láttuk Charlie Mungert ahogy február 17-én a bitcoint szamárságnak nevezte, és hallottuk, ahogy Jamie Dimon csalásnak titulálta a bitcoint. […]A bankok az érdektelen elutasítástól eljutottak a közös  ellenállásig. Miért? Miért van az, hogy valamit három hónapja még kigúnyoltak,  most pedig karöltve próbálják kinyírni? Láttunk már sok agresszív dolgot bankoktól.

A miértre sok crypto-elkötelezett azt mondaná, hogy a világ legnagyobb bankjai -akik a nehézkes bürokráciájukról híresek – kezdenek ráébredni, hogy a fiatal, lelkes cryptomilliomosok a szemük láttára forradalmasítják a pénzügyi rendszert. Vagy, ahogy azt Masters mondja,

teljesen világos, hogy egy igazi pénzügyi forradalom közepén vagyunk

Sejtjük mit mondana Masters Warren Buffetnek

A Global Advisers alapítójaként Masters  cryptodeviza befektetésekkel foglalkozik napi szinten. Mostanra már az úttörők közé tartozik, hiszen sok más hagyományos befektető csak most kezd bele a crypto kereskedésbe. Ahogy  Warren Buffett is,  aki korábban már világossá tette, hogy a bitcoin és hasonlók nem neki valók.

Érdekes azonban, hogy Buffett legutóbbi, a részvényeseinek küldött levele szerint cégének a  Berkshire Hathaway-nek  116 milliárd dollárja van parlagon, ami csak megfelelő befektetésekre vár. Mint írja: Ez a rendkívüli mennyiségű likviditás nagyon kevés hasznot termel, ami elmarad az elvárt szinttől. Reméljük hamarosan sokkal jobb eredményeink lesznek, miután ezeket a szabad forrásokat átcsoportosítjuk sokkal több eredményt hozó pénzügyi eszközökbe.

Erre  Masters valószínűleg azt fogja mondani: adjon egy esélyt a cryptodevizáknak Mr. Buffett.
Talán ez lesz a következő igazi nagy társadalmi forradalom.

forrás: bitsonline.com

 

Érdekelhet még: