Goldman Sachs megvette a Poloniexet?

A Circle, a kifejezetten cryptodeviza-központú fizetési szolgáltatásokra specializálódott startup megvásárolta a Poloniexet 400 millió dollárért. -a Fortune magazin szerkesztője, Robert Hackett szerint, aki a twitteren szivárogtatta ki a hírt. A Poloniex hivatalos nyilatkozata is megerősítette az értesülést.

Az adásvétel után, a Poloniex cryptotőzsde egy, a Goldman Sachs résztulajdonában álló vállalat (Circle) közvetlen tulajdonába kerül.

A Circle kiesett a pikszisből  bitcoin rajongóknál, miután úgy döntött, hogy nem foglalkozik a Bitcoinnal. A Bitcoin eltávolítását a Circle Pay alkalmazásból sokan az innováció és így a bitcoin teljes elutasításának értékelték. Így ez egy igen merész lépés Circle-től, amellyel olyan nagy amerikai cryptotőzsdék közé lép be, mint például a Coinbase GDAX, a Kraken és a Bittrex.

A jelentés szerint a Circle cryptodeviza kereskedelemből származó bevételei jelentősen növekednének a Poloniexnek köszönhetően – évente körülbelül 1 milliárd dollárral, ami nagyjából a teljes dél-koreai tőzsdei ágazat összes bevételéhez mérhető összeg.

Maga a Poloniex az elmúlt hónapokban rengeteg kritikát kapott. Az új felhasználók 2017 második felében bekövetkezett hatalmas növekedése technikai problémákat és leállásokat  okozott a kereskedés legfontosabb pillanataiban. Szintén problémás volt az ügyfélszolgálatuk, amely nem bírta  kezdőknek a kívánt támogatást megadni.

forrás: bitcoinist

A Poloniex sajtóközleménye

Érdekelhet még: