600 millió dolláros kirptodevizás céget fagyasztott be az amerikai hatóság

Az amerikai értékpapír-piaci felügyelet, a SEC leállítatta egy eddig 600 millió dollárt összegyűjtő texasi cég ICO-ját, továbbá felügyeleti biztost rendelt ki a céghez, hogy visszajuttassák a pénzt a befektetőkhöz. Felügyeleti biztos kinevezésére ilyen ügyben eddig még nem volt példa – számol be a hírről a Bloomberg.

A szövetségi bírósághoz beadott kérvény alapján a SEC megtiltja, hogy az AriseBank további tőkét vonjon be a befektetőktől, az alapítókat pedig azzal vádolja a felügyelet, hogy illegálisan szereztek eddig több mint 600 millió dollárt a befektetőktől, mivel az ICO-val kapcsolatban nem egyeztettek előre a hatóságokkal.

A hatósági szerv olyan kriptoeszközöket fagyasztott be a cégnél, mint bitcoin, dogecoin és litecoin, továbbá felszámolási biztost is kinevezett a céghez, aki részt vesz az eddig összegyűjtött pénz befektetőkhöz való visszajuttatásában.

A SEC közleményében utalt arra, hogy ez az első eset, hogy egy ICO-s csalási ügyben felügyeleti biztost neveznek ki, de igyekeznek mindent elkövetni annak érdekében, hogy megvédjék a befektetőket a csalókkal szemben – teszi hozzá.

A közlemény szerint az AriseBank egyike az eddigi legnagyobb kriptodevizás platformoknak, de az alapítók megtévesztették a befektetőket akkor, amikor olyan közleményeket adtak ki, miszerint az amerikai betétbiztosító (FDIC) által biztosított bankot vettek meg és partnerségben állnak a Visával. Hab a tortán, hogy a cég hírességekkel igyekezett eladni magát és az ICO-t. /porfolio/

 

 

Érdekelhet még: