Hatalmas kriptopénzvagyont loptak el hackerek

Egy japán kriptotőzsdéről pénteken több mint fél milliárd dollárnak megfelelő kriptopénzt, NEM coint loptak el hackerek. A hírt a kriptotőzsde is megerősítette – számolt be a CNBC.

A Coincheck japán kriptotőzsdéről 523 millió darab NEM coint loptak el, melynek értéke mintegy 58 millió japán jenre, 534,8 millió dollárra tehető. A NEM coinok értéke az elmúlt 24 órában 11 százalékot esett a Coinmarketcap adatai szerint. A NEM coinok piaci kapitalizációja ezzel együtt is 7,6 milliárd dollárra tehető jelenleg.

A kriptotőzsde elismerte, hogy az ellopott NEM coinokat egy olyan „hot” tárcában tárolta, mely csatlakozott az internetre, ezzel szemben sok tőzsdén a kriptopénzeket úgynevezett „cold” tárcákban tárolják, melyekhez a neten keresztül lehetetlen hozzáférni. A NEM coinokat vállalati adatok kezelésére fejlesztették ki.

Japánban nem ez az első eset, hogy nagy kriptotőzsdét hacklnek meg: a pár évvel ezelőtt még messze a legnagyobb forgalommal bíró bitcoin-tőzsdét, az MT Goxot is hackerek fosztották ki még 2014-ben, akkor 750 ezer bitcoint nyúltak le a tőzsdétől, és 100 ezer darabot a tőzsde ügyfeleitől. Egyes felvetések szerint ráadásul belsős IT-s is benne lehetett az esetben. /portfolio/

Érdekelhet még: