Befejezi a BitCoin támogatását a Stripe

 

Egyre kevésbé alkalmas javak és szolgáltatások vásárlására a kriptopénz.

Az eredeti ötlet szerint a BitCoinnak egy világszerte elfogadott, univerzális pénzhelyettesítő eszköznek kellene lennie. Ehhez képest az elmúlt bő két évben nemhogy nőtt, de folyamatosan csökkent a támogatásának vonzereje, hiszen egyrészt kiszámíthatatlanul ugrál az árfolyama, másrészt pedig a tranzakciós költségei is elszálltak.

A fenti problémák miatt a Steam játékáruház már decemberben kikapcsolta a bitcoinos fizetési lehetőséget, most pedig a Stripe jelentette be a támogatásának megszüntetését. A Stripe egy globális fizetéskiszolgáló rendszer, amely lehetővé teszi az internetes cégek számára, hogy gyorsan és egyszerűen bankkártyás fizetési lehetőséget implementáljanak a webhelyeiken, például a Humble Bundle is ezt használja.

Négy éve a Stripe volt az első nagy fizetéskiszolgáló, amely támogatni kezdte a BitCoint.

A Stripe nem azonnal kapcsolta ki a bitcoinos fizetést, a lehetőség 2018. április 23-án fog megszűnni. A cég szerint egyszerűen nincs értelme jelenleg foglalkozni a BitCoinnal, hiszen az árfolyamának törékenysége, továbbá a magas tranzakciós díjak értelmetlenné tették kriptopénzzel való fizetést. A tranzakciós díj jelenleg tipikusan olyan 5 dollár környékén mozog, de volt olyan időszak, mikor 34 dollárba, olyan 8500 forintba is került egyetlen tranzakció.

A BitCoinnal rendelkezők már jó ideje vagy nem hajlandóak, vagy egyáltalán nem is akarnak valódi termékeket és szolgáltatásokat vásárolni a kriptopénzzel./origo/

Érdekelhet még: