Bitcoin-kereskedési üzletágat nyit a Goldman Sachs

 

Míg a legtöbb bank igyekszik elkerülni a Bitcoint, a Goldman Sachs azt tervezi, hogy nyit egy kriptodevizákkal foglalkozó üzletágat- értesült a New York Times.

A pénzintézet indulás után persze nem kezd el egyből Bitcoinnal kereskedni, először azon fognak dolgozni, hogy a virtuális devizával való kereskedés kockázatait mérsékelni tudják, és felügyeleti engedélyt szerezzenek. Ezután várhatóan a saját pénzüket használva majd Bitcoin futures-ügyletekkel kezdenek el kereskedni, ügyfelek megbízására. Később a saját futures-terméküket is létrehozhatják majd.

A Wall Street-i bankok közül a Goldman lesz az első, amely ügyfeleknek is felkínálná a Bitcoint. Jamie Dimon, a JP Morgan vezérigazgatója korábban egyenesen csalásnak nevezte a technológiáját.

Rana Yared, a Goldman egyik vezetője, aki felügyeli a műveletet, úgy véli, hogy a Bitcoin nem csalás, viszont nem is egy olyan technológia, amely egyik napról a másikra meghódítja majd a világot. Hozzáteszi:

a Bitcoin nem nevezhető fizetőeszköznek, viszont ügyfeleik úgy tekintenek rá, mint egy alternatív vagyontárolási eszköz.
Elsősorban az ő igényeik kielégítésére húzzák fel az új üzletágat.

A Goldman már fel is vette első kriptokereskedőjét: Justin Schmidt, egy volt hedge fundos, aki otthagyta alapját, hogy kriptóval kereskedjen, két hete csatlakozott a Goldman csapatához.

forrás: portfolio

 

Érdekelhet még: