Blockchain technológia a Facebookon?

(Fotó: Twillisher / CC-BY-SA)

David Marcust, akit a Paypaltől halászott el a Facebook a Messenger fejlesztésének élére áthelyezték, és utolsó pár előre fuss jelleggel több igazgató is mozdult ezzel.

Marcus a közösségi oldal blockchaines kísérleteiért felelős csapat élére kerül, közvetlenül az cég technológiai igazgatója alá.

A csapat nem úgy vág neki a kísérletezésnek, hogy konkrét elképzelései lennének.

Egy kis csoportot állítok össze, hogy kiderítsük, hogyan lehet az alapoktól indulva a legjobban felhasználni a blockchain technológiát a Facebookon

– írta Marcus a saját Facebook oldalán. A Messenger fejlesztését négy éve vezető igazgató tavaly bekerül a Coinbase igazgatótanácsába is, így képe van a Facebookon belüli pénzmozgásokról és a kriptodeviza világról is.

 

Januárban Mark Zuckerberg már beszélt arról, hogy a kriptodevizák megváltoztathatják azokat a hatalmi dinamikákat, amelyek a centralizált rendszerekben léteznek. Ezért pedig alkalmasak lehetnek az egyes emberek megerősítésére. Persze mindezt az előtt nyilatkozta a Facebook vezetője, hogy kiderült, az oldal máshogy is képes megváltoztatni a hatalmi dinamikákat.

forrás: fintechradar

Érdekelhet még: