Felelőtlen az, aki nem fektet Bitcoinba

Michael Novogratz szerint a befektetők számára szinte elengedhetetlen, hogy a portfoliójuk legalább 1-2 százalékát kriptodevizákba fektessék, a CNN-nek nyilatkozó befektetési szakértő úgy véli, felelőtlen az, aki nem fektet Bitcoinba.

 

Michael Novogratz, aki a Fortress Investment Group alapkezelőjeként és a Goldman Sachs partnereként is dolgozott korábban, nemrég úgy nyilatkozott, hogy 2017-ben a vagyona 10 százalékét fektette kriptodevizákba. A szakértő jelenleg Galaxy Digital Capital Management vezetője, amely a Bloomberggel közösen a héten indította útjára Bloomberg Galaxy Crypto Indexet (BGCI). Az új index 10 kriptodeviza teljesítményét képezi le, köztük a Bitcoinét és Ethereumét.

A szakértő a CNN-nek adott nyilatkozatában kiemelte, hogy ”szinte felelőtlenség”, ha valaki nem fektet Bitcoinba, Novogratz szerint erre elsősorban nem a kriptodevizákkal elérhető nyereség miatt van szükség, hanem a befektetők ezzel a Bitcoin mögött álló blockchain technológia fejlődésének részesei lehetnek majd az elkövetkező években. Novogratz előrejelzése szerint a New York-i tőzsde hat hónapon belül részese lehet a kriptodeviza kereskedésnek.

Sokan nem látják ennyire kedvezően a kriptodevizák kilátásait, Warren Buffett, a híres befektetési guru pesszimista a Bitcoinnal kapcsolatban. Michael Novogratz azonban nem törődik a kritikákkal, a korábbi hedge fund menedzser úgy látja, hogy az ősz hajú szakértők általában szkeptikusak a kriptodevizákkal kapcsolatban.

 

forrás: portfolio

Érdekelhet még: