Bank Fricknél (Liechtenstein) már lehet cryptodevizát váltani

A Bank Frick Liechtenstein első olyan pénzügyi intézménye, amelynél már váltható cryptodeviza, ráadásul ezek biztonságos tárolását is megoldották. A kereskedést a már létező, hagyományos banki folyamatokba integrálták.

Az ügyfelek öt cryptodeviza közül választhatnak: Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Ripple és Ether. A váltás során Euroval, Dollárral, vagy Sváci Frankkal fizethetnek, és a tranzakciókat naponta egyszer hajtják végre.

A bank különösen nagy hangsúlyt fektet a megvásárolt cryptodevizák biztonságos őrzésére. Un. cold walletben, vagyis a hálózatokról fizikailag leválasztva tárolják az ügyfelek cryptodevizáit. Ezeknek a biztonsági másolatait pedig egy földrajzilag elkülönített helyen tárolják.

A tranzakciókra a hagyományos pénzügyi ügyletekre alkalmazott szabályozást alkalmazzák. Csak a befektető és a befektetendő forrás leellenőrzése után nyílik meg a lehetőség  a kereskedésre.

Szolgáltatásainkra jelentős kereslet mutatkozik egész Európában. Ez azért van, mert partnereink tudják, hogy a meglévő szabályozási kerettel összhangban megbízható támogatást tudunk nyújtani üzleti modelljeik szerinti cryptodeviza befektetéseik megvalósításában.

forrás: bankfrick

 

Érdekelhet még: