Többen beszélnek róla, mint ahányan értik

 

Minden évnek megvannak a maga sokat ígérő és sokat emlegetett buzzwordjei, a blockchain pedig kétségkívül a mezőny élén jár jelenleg. Köszönhető ez a bitcoinnak is, ám a blokklánc sokkal többről szól, mint pusztán virtuális pénzről.

ITB Club Január:

Nem túlzás, hogy amint meghirdettük januári ITB Clubunk témáját és előadóit, napok alatt telt házas lett az esemény az előzetes regisztrációkkal. „Forró témába” nyúltunk: a blokklánc technológia alakulását, fejlődését érezhetően nagy érdeklődés kíséri – talán azért is, mert (egyelőre) csak kevesen értik a mögötte működő folyamatokat. Sőt, egy-két éve még alig néhányan hallottak róla egyáltalán, arra viszont már mindenki felkapta a fejét, amikor tavaly december közepén csúcsot döntve, hirtelen 19 ezer dollár fölé ugrott a bitcoin ára.

2017 egyik leggyakrabban emlegetett technológiai szava tehát mindenképpen a blockchain volt, és jó okunk van feltételezni, hogy a felhajtás idén sem fog csökkenni körülötte. Mi pedig úgy gondoltuk, míg a felszínen a legismertebb kriptopénz árfolyamának elképesztő száguldása (és utóbb hektikus ugrándozása) látszik, addig a hallgatag mély, vagyis maga a blokklánc technológiája jóval több izgalmat tartogat. Bankok, nagyvállalatok, kormányzatok sora próbálgatja a technológiát, melynek alapján jó néhány kezdeményezés szökkent szárba. Nosza, rajta, bemutattuk a blokklánc működési elvét; sorra vettük a legjobb európai gyakorlatokat; felvázoltuk, milyen lehetőségek rejtőznek benne és hogyan használhatnák ki azokat a hazai gazdaság szereplői is. Tettük mindezt azért, mert a blokklánc már nem a jövő, hanem nagyon is a jelen ígérete. És tettük mindezt azért is, hogy minél többen az „aha-érzés” birtokában induljanak útra a klub végén…

képgaléria

 

Érdekelhet még: