J.P. Morgan: analóg versenyzők digitális pályán

 

Az online számítógépes rendszer meghibásodása miatt a J.P. Morgan ügyfelei egy rövid ideig más banki ügyfelek személyes számlainformációira is ráláttak. A bank nyugtat: a hibát már helyreállították – írja a CNBC.

Nagyon ciki:

a J.P. Morgan online rendszerének meghibásodása miatt, egyes ügyfelek saját jelszavukkal való belépéskor a rendszerben más banki ügyfelek bizalmas számlainformációira is ráláttak.

 

A bank persze egyből nyugtatott, elmondásuk szerint a rendszerhiba mindössze pár percig áll fent és az ügyfelek közül csak nagyon keveseket érintett. Ettől még persze igaz: az ügyfelek úgy láthattak rá egymás számlájára, mintha az a sajátjuk lett volna, a rendszer ugyanis jogosult felhasználóként érzékelte a belépőt, még egy másik ügyfél számlájánál is.

A hiba tegnap este fél hét és kilenc óra között állt fent a nagybank tájékoztatása szerint, az érintett ügyfelek közül többen is nemtetszésüket fejezték ki a baki miatt a közösségi média oldalakon.

Szerencsére a bank információi szerint nem történt jogosulatlan utalás az érintett számlákról,és hangsúlyozták, hogy az eset technikai baki következménye volt, így nincs szó hackertámadásról.

portfolio

Érdekelhet még: