A bitcoin olyanná válik, mint bármi más a Wall Streeten

Vyacheslav Prokofyev | TASS | Getty Images

„A bitcoin olyanná válik, mint bármi más a Wall Streeten”- véleményezi a CNBC, hogy nem volt még olyan szoros az együttmozgás a bitcoin árfolyama és az S&P 500 tőzsdeindex között, mint most.

Mióta 2016 januárjában nagy nyilvános figyelmet kapott a bitcoin, még soha sem volt ilyen magas, 33% az S&P 500 és a kriptodeviza árfolyama közötti 90 napos korreláció. Az eddigi csúcsot december közepén mérték, az 19% volt – hívta fel a CNBC figyelmét Nick Colas, a DataTrek Research társalapítója.

A Morgan Stanley részvényelemzői szerint a bitcoin és a részvénypiacok közötti korrelációt erősíti, hogy az intézményi befektetők egyre inkább vonzódnak a kriptodeviza iránt. Feltették az egyelőre nehezen megválaszolható kérdést, vajon a részvényekkel való szorosabb együttmozgás korlátozza-e a bitcoinban rejlő potenciálit arra, hogy befektetési eszköz legyen.

A részvénypiacok és a bitcoin együttmozgását sejtők véleményét alátámasztani látszik ma, hogy a csütörtöki amerikai tőzsdenyitást követően – a részvénypiacokhoz hasonlóan – esésbe váltott a bitcoin árfolyama is, jelenleg azonban még valamivel 8000 dollár felett kereskednek vele.

forrás: porfolio

cnbc alapján

Érdekelhet még: