És adót lehet vele fizetni? Na, ugye, hogy nem! Ja de….

Az arizonai szenátus február 8-án törvényjavaslatot fogadott el, amely lehetővé teszi az államban lakóknak, hogy adót fizessenek cryptodevizákkal. A 1091. számú szenátusi törvényt, amely engedélyezi adófizetésre a cryptodevizákat, 2018. január 10-én nyújtották be.

Arizona lesz az első olyan állam az Egyesült Államokban, amely elfogadja a cryptodevizákat hivatalos adófizetési eszközként 2020-tól.  A törvény lehetővé teszi az adófizetők számára, hogy

” olyan fizetési megoldást használjanak, mint például a Bitcoin, a Litecoin vagy bármely más, a hivatal által elismert cryptodevizát, amely elektronikus, peer-to-peer rendszert használ.”

A törvény szerint az Arizona Department of Revenue, a befizetés után 24 órán belül köteles átváltani a cryptodevizákat amerikai dollárra. Arizona állam republikánus képviselője Jeff Weninger, aki támogatta a törvényjavaslatot, azt mondta, hogy a törvény az államot a „blockchain és a digitális pénzek” központjává kívánja változtatni. A törvényre hivatkozva Weninger azt mondta a Fox News-nak :

„Ez egy olyan törvény, ami jelzés értékű mindenki számára az Egyesült Államokban, és valószínűleg az egész világon, hogy Arizona akar lenni az otthona a jövőben a blockchainnek és a digitálisdeviza technológiának.”

Egyébként  Svájci Chiasso települése 2018 januárjától kezdődően  Zug példáján felbuzdulva szintén lehetővé teszi lakosai számára a Bitcoin alapú adófizetést. /cointelegraph/

Érdekelhet még: