Egy ember megfordíthatja a piacot? Chris Giancarlo a Bizottság előtt

cryptoguru.hu cikke:

Meggyőződésem, hogy 2018. február 6-a jeles napként fog bevonulni a kriptopénzek, de legalább a blockchain technológia történelemkönyvébe. Az USA Szenátusának “Commitee on Banking, Housing and Urban Affairs” szakbizottsága előtt ugyanis az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet (CFTC) vezetője, Christopher Giancarlo és az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet vezetője, Jay Clayton egy kritikus időszakban bevédték a Bitcoint és más kriptopénzeket, hangsúlyozták a blockchain technológia jelentőségét, amely maguk a kriptók nélkül nem jöhetett volna létre.

A korábbi féligazságok és kamu hírek miatt elolvastam az eredeti nyilatkozatot, hogy biztos a tutit tudjam megírni magunknak. A bejegyzésben bemutatom főszereplőnket, Chris Giancarlo -t, kiemelem a meghallgatás szerintem legfontosabb részeit és a végén megnézzük, szerintem milyen hatása lehet hosszú távon a piacra (a világra?).

Christopher Giancarlo

A választott képekből azért sejthető, hogy megkedveltem az embert ?

Jogász és üzletember, klasszikos középosztálybeli amerikai családból származik, 59 éves, négy testvére van. Eddig egy teljesen átlagos hivatalnoki önéletrajz. Csakhogy a Wikipedia szócikkjéből és más forrásokból azért kiderül, hogy az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet (CFTC) vezetése előtt technológiai cégek igazgatóhelyettesi pozícióit is betöltötte, illetve jogászként banki szolgáltatásokat nyújtó tech cégeknél ült igazgatóságban vagy volt tanácsadó.

Fontos még, hogy az egyik testvére a Cisco Systems (200 mrd $ market cappel rendelkező techcég) izgatója volt. A beszédéből kiderül, hogy személyes érintettsége van: a gyerekei és unokahúga is rápörögtek a Bitcoinra/kriptopénzekre.

A bizottsági meghallgatás

Február 6-án a Szenátus, rövidítve Banking (banki?) bizottsága kifejezetten a kriptopénzekről (“virtual currencies”) tartott meghallgatást a két fent említett, banki és tőzsdei szabályozást kidolgozó és azokat betartató Felügyeletek vezetőinek szereplésével. A meghallgatás során a teremben tartózkodó szenátorok (az istenadta nép választott képviselői) kérdéseket tesznek fel a szakembereknek, főleg azért, hogy jobban megértsék, egyáltalán miről van szó, másrészt pedig, hogy a szavazóik felől érkező kérdésekre vagy észrevételekre később válaszolni tudjanak.

A Bitcoin és a kriptopénzek aktuális haláltusája (lol) közepette sokan attól tartottak, újabb rossz híreket fogunk hallani, India és Kína után most az USA-ból, amelyek akár majd 4-5000$ környékére és taszíthatják az árfolyamot.

Február 5-én kikerült vagy kiszivárgott az egyik beszéd, amiből már lehetett sejteni a pozitív hangvételt, de aztán a valóságban egy személyes szállal megerősített, hatásos és maradandó felszólalást láttunk.

a cikk folytatása ITT

 

Érdekelhet még: