Lecsapna a bitcoinra a liechtensteini uralkodócsalád

A kriptovaluták segítségével növelné a család vagyonát a liechtensteini koronaherceg. Az uralkodócsalád tagja szerint ugyanis a bitcoinhoz hasonló technológiák segítségével bepillanthatunk a jövőbe.

A bitcoinban és más hasonló kritovalutákban látja a jövő sikerét Alois, liechtensteini koronaherceg. A kevesebb mint 40 ezer lakosú közép-európai mikroállam klasszikus adóparadicsomként ismert a globális pénzügyi világban, azonban a hercegség már egy ideje igyekszik valós pénzügyi központként meghatározni önmagát – írja a CNBC.

Műtárgyak és virtuális valuták

Alois szavai azért fontosak, mert családja a második világháború után arra kényszerült, hogy eladja a műkincsgyűjteményét. A koronaherceg szerint azonban most, hogy a pénzügyi helyzetük jobb állapotban van, a család új befektetési lehetőségeket és eszközosztályokat keres.Így jönnek a képbe olyan virtuális fizetőeszközök, mint a bitcoin.

A herceg a CNBC-nek nyilatkozva kiemelte, bár tisztában van azzal, hogy a kriptovaluták rendkívül kockázatosak lehetnek, a mögöttük meghúzódó technológia számos lehetőséggel kecsegtet. Hozzátette, az úgynevezett blockchain technológia sok mindent meg fog változtatni, és akár arra is képes lehet, hogy hatékonyabbá tegye Liechtenstein működését.

Alois jelezte, országa uralkodócsaládja egyelőre nem rendelkezik kellő szakértelemmel a bitcoinhoz hasonló eszközökbe történő befektetésekhez, de hangsúlyozta, ez még megváltozhat.

Egy új korszak küszöbén?

Noha az elmúlt időszakban a bitcoin például erős mélyrepülésben volt, vannak olyan elemzők, akik szerint ez részben éppen annak tudható be, hogy a mögöttes technológia még nem lett széles körben elfogadott. Ran Neu-Ner, a CNBC szakértője és az Onchain Capital alapítója szerint a kiskereskedelmi szereplők egyelőre még nem tudnak érdemben hozzáférni a bitcoinhoz, ami azt jelenti, hogy

talán még át sem léptük a startvonalat a kriptovaluták területén.

A bitcoin egyébként a múlt hét végén a 7700 dolláros mélységet is megütötte, ami 25 százalékos zsugorodást jelentett a múlt hétre, és mintegy 40 százalékos esést ebben az évben. Közép-európai idő szerint hétfő délelőtt a bitcoinnal már a 7700-as árfolyam kereskedtek./investor/

Érdekelhet még: