Betiltaná a bitcoin bányászatát Kína

A Nemzeti Fejlesztési és Reformbizottság 2011 óta folyamatosan közli azoknak a tevékenységeknek, iparágaknak listáját, melyeket támogatna, korlátozna vagy betiltana. A tiltás oka, hogy a bányászat szerintük nem biztonságos, nem nyersanyag-hatékony és káros a környezetre.

A kriptobányászat mellett még 450 olyan tevékenység szerepel a listán, melyet betiltanának, amelyek nincsenek megfelelően szabályozva, nem biztonságosak, környezetszennyezőek vagy energiapazarlóak.

Kína a világ legnagyobb bányászhardware-piaca, míg a kriptopénzkereskedést gyakorlatilag betiltották az országban, a bányászat eddig szürke zónának számított. A testület nem kötötte dátumhoz a tiltást, így vélhetően azonnal érvénybe fog lépni. A tervezetet május 7-ig lehet véleményezni.

A listán szereplő üzleti ágazatokban tilos tőkebefektetést végrehajtani és „a működési tevékenységet 2021 januárjáig fel kell számolni” – áll a dokumentumban. (index)

Az állami Securities Times szerint:

a tervezet egyértelműen tükrözi az ország iparpolitikájának hozzáállását a kriptodeviza iparághoz.

A bitcoin egyébként 2017 óta nem látott ralit teljesített múlt héten, 4137 dollárról egészen 5223 dollárra ugrott az árfolyama alig pár nap leforgása alatt.

(portfolio cikke alapján)

Érdekelhet még: